Hur man väljer rätt cocktailklänning

Cocktailklänningen är ett plagg som är älskat av många. Plagget har fått sitt namn eftersom det ofta användes på cocktailpartyn i USA. Cocktailklänningen har funnits ganska länge – sedan 1920-talet – men fortfarande kan det vara svårt att hitta rätt klänning till rätt evenemang. Här kommer ett par tips för den behöver lite hjälp på vägen.

Känn av evenemanget

Att välja rätt cocktailklänning till rätt kväll kräver en del eftertanke. Som tur är kan plagget användas i många olika sammanhang och behöver ofta inte stå i garderoben helt oanvänd en alldeles för lång tid.

När du köper en cocktailklänning är det bra att ta hänsyn till årstid samt tid på dygnet. Kommer du ha mest användning av en kortare cocktailklänning som ofta används nattetid? Eller en mer formell sådan som kan användas på mer formella tillställningar?

Med en del sunt förnuft kan man hitta en klänning som fungerar till de allra flesta tillställningar – varken för vågad eller för formell. På så vis kan man också återanvända den många gånger och på så vis få ut mer av pengarna.

Accessoarer

Accessoarerna kan verkligen vara pricken över i:et när det kommer till cocktailklänningar. En klassiker är att köra en svart cocktailklänning med ett pärlhalsband – men kanske vill man sticka ut lite mer än så och få ut mer av plagget?

Accessoarerna är ett bra tillfälle att göra sin stil lite mer personlig. Istället för att bara ha ett pärlhalsband till den där svarta klänningen, kan man till exempel para ihop den med ett par stilrena örhängen och ett par höga klackar.

Handla online

Ett bra sätt att bredda utbudet är att kika runt på alla de online-klädesbutiker som finns idag. På det här sättet kan man både spara en hel del pengar och tid. Många handlar en större del av sina kläder på nätet just på grund av ett stort utbud och ofta lite bättre priser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *