Så fungerar en låneförmedlare

Grundidén med en låneförmedlare är att de hjälper till att hitta lägst ränta hos banker och kreditinstitut när ett privatlån ska tecknas.

Det går till på följande sätt:

  • En ansökan sker på låneförmedlarens hemsida. Ansökan är identiskt med när man gör en låneansökan hos en bank. Skillnaden är här att låneförmedlaren inte själv ger några lån utan just enbart förmedlar lånen.
  • När ansökan skickats in tar förmedlaren en kreditupplysning på personen som vill teckna lånet.
  • Kreditupplysningen, samt de uppgifter som lämnats av låntagaren, ligger sedan till grund för en låneansökan som skickas ut till ett stort antal banker. Dessa banker ser över informationen och avgör om de vill erbjuda lån och i så fall till vilka avtal.
  • Alla banker som vill erbjuda lån skickar sina svar till låneförmedlaren som i sin tur skickar vidare dessa till låntagaren.
  • Låntagaren kan i lugn och ro gå igenom de olika alternativen. Något krav finns aldrig att ett lån måste tecknas utan detta är enbart en jämförelse som kan ligga till grund till beslutet. Anser man exempelvis att ingen bank ger tillräckligt bra erbjudande behöver man inte teckna något lån.

Fördelar med låneförmedlare

  • Snabbheten

Inom 24 timmar får man vanligtvis svar från de banker som är villiga att erbjuda lån. Som låntagaren behöver man bara göra en insats på 5-10 minuter för att göra ansökan. Därefter sköter låneförmedlare resterande arbete. En jämförelse på 20 banker tar alltså inte längre tid. Den som skulle göra denna jämförelse på egen hand skulle definitivt lägga ner mer än 10 minuter när 20 olika banker ska kontaktas.

  • Helt gratis

Att gå via en låneförmedlare är alltid helt utan kostnad. Orsaken till att de kan erbjuda en gratis tjänst är att det är bankerna som betalar till dessa låneförmedlare. De betalar för att vara med i jämförelsen och därmed hamnar aldrig kostnaden på låntagaren.

Snabbt, enkelt och helt gratis – Den bästa vägen till bästa räntan på privatlån alltså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *