Fördelar med låneförmedling

Det finns framförallt två vägar att gå för den som vill teckna ett privatlån. Antingen kontaktar man ett stort antal banker på egen hand för att därigenom hitta bäst ränta. Eller så anlitas en låneförmedlare. Allt fler använder sig av en låneförmedlare vilket även gjort att utbudet av dessa företag ökat starkt senaste åren. Men – Varför låneförmedlare?. Fördelarna är många.

Enkelheten.

Att göra en ansökan via en låneförmedlare tar ca 5 minuter. Man anger lånesumma, amorteringstid, personuppgifter och en del uppgifter om den egna ekonomin. Därmed exakt samma information som när ett klassiskt privatlån tecknas.

Man behöver därefter inte göra något utan kan vänta in svaren från de banker som låneförmedlaren samarbetar med. Ofta är det 20-tal banker vilket alltså gör att man jämför 20 banker med en arbetsinsats på 5 minuter.

Detta kan jämföras med arbetstiden det tar att kontakta 20 banker, fylla i låneansökan hos varje bank och sedan jämföra dessa. Tidsåtgången för detta handlar minst om 2 timmar.

Kreditupplysning

När en låneförmedlare anlitas tar de en kreditupplysning. Det är den som sedan ligger till grund för bankernas förslag på lån. Med andra ord tas enbart en kreditupplysning när 20 banker jämförs.

Den som istället väljer att kontakta 20 banker på egen hand kommer att få 20 kreditupplysningar tana på sig. Detta eftersom varje bank genomför en egen kreditupplysning. Nackdelen med detta är att många kreditupplysningar kan påverka chansen att få ett lån. Ett kreditbolag som ser att det tagits ett flertal kreditupplysningar kan lägga in detta i sammanställningen över personens ekonomi och därmed kan det påverka lånemöjligheterna negativt.

Samma ränta oavsett

När det kommer till räntesatsen spelar det inte någon roll vilken väg man går. Den som kontaktar en bank på egen hand och får en ränta på 5,5% kommer även att få en ränta på 5,5% om man går via en låneförmedlare. Räntan är allts exakt samma vilket gör att den enklar och snabbare vägen prioriteras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *